Tilbake
Skriv ut

Besøk på Haugar Vestfold kunstmuseum

3. trinn skal som vanlig til Haugar Vestfold kunstmuseum og se på utstilling og ha verksted. I år er det Espen Dietrichson sin kunst som er i fokus og kunstformene er skulptur og akvarell. VErksteder er inspirert av denne delen av utstillingen. I tillegg skal alle se den faste utstillingen på Hauger:  Munch by Warhol. Formidlingen av utstillingene tilpasses elevene.  Busstransport.

Espen Dietrichson
Espen Dietrichson (f. 1976) tar opp det abstrakte billedspråkets potensial som grunnlag for konseptuelt orienterte prosesser. Hans kunstneriske virke kan betraktes i lys av hvordan utforskningen av modernismen har fått en fornyet posisjon i både den internasjonale og den norske samtidskunsten. Gjennom appropriasjoner eller en direkte arkivbasert anvendelse problematiseres den abstrakte kunstens tradisjoner. Dietrichson synes særlig å forholde seg til suprematismen og den russiske anvantgardismen ved kunstnere som Ljublov Sergeneva Popova.

Dietrichson bor og arbeider i Oslo. Han er utdannet ved Statens Kunstakademi og er representert ved Galleri Haaken i Oslo, hvor han har hatt flere separatutstillinger, senest i 2016. Han har stilt ut på Bomuldsfabriken Kunsthall i Arendal, Galleri F15 på Jeløya og i Malmø, Los Angeles, Lyon og Paris m. fl. Han vil vise eldre og nye arbeider på Haugar vinteren 2019.


Munch by Warhol

Andy Warhols serie After Munch er permanent presentert på Haugar Vestfold Kunstmuseum. Dette er verdens største samling av denne serien, og det eneste sted hvor den kan oppleves daglig.

Senhøstes 1982 arrangerte en norsk gallerist i New York en utstilling med over 100 arbeider av Munch. Andy Warhol, som holdt den norske kunstneren for å være en av de fire største gjennom alle tider, besøkte galleriet flere ganger i uken og lot seg til slutt overbevise om at han måtte lage nye og  ”moderniserte” utgaver av Munchs bilder, slik han tidligere i sin karriere hadde gjort med Leonardo da Vincis Mona Lisa.

Berømmelse og dagsaktualitet var viktig for Warhol. Han ønsket å lage kunstverk som alle kunne kjenne igjen og ha et forhold til. Man kan hevde at Munchs  ”Skrik” er like gjenkjennelig og berømt som Warhols Marilyn Monroe. Munch by Warhol kan derfor sees som en undersøkelse av statusen Munchs kunst har i vår samtid. Elevene blir kjent med hva popkunst er, Andy Warhol og fire av Munchs hovedmotiv, Skrik, Madonna, Eva Mudocci og Selvportrett med knokkelarm.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Sande kommune (Vestfold)