Tilbake
Ann Holmgren
Skriv ut

Film & Følelser [Vår 2019]

Film & Følelser – å skape illusjoner på film og fortelle med et bilde.

Vi lever i en tid der mennesker med politiske, økonomiske og maktmotiver kan bruke følelser i film til å manipulere publikum. Det finnes mange bilder/filmer der en illusjon er ment for å få publikum til å støtte en part eller diskreditere en annen part.

Ungdomstiden preges for de fleste av sterke følelser og det er en tid man er åpen for påvirkning av kunstneriske uttrykk. Sammen med filmskaperne Egil og Ann får elevene vite kunnskap om film som et verktøy for å forstå og uttrykke sine følelser, men også som et verktøy til å utnytte følelsene til seerne.

På slutten av dagen blir det felles visning av filmene.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Vestfold fylkeskommune

Om kunstner / utøver / gruppe

Både Pedersen og Holmgren er utdannet regissør fra Den Norske Filmskolen og de har begge erfaring med undervisning av barn/ungdom. Bl.a. gjennom den Kulturelle Skolesekken med workshopen «Film og følesler» i Sandefjord, Oslo og  Moss.

Utover dette har Ann Holmgren holdt foredrag og undervist med et annet prosjekt gjennom Den Kulturelle Skolesekken i Oslo, Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag. Egil Pedersen har utviklet undervisningskonsept og drevet med undervisning i produksjon av TV-nyheter for ungdom og voksne.